قرنیز چیست؟ و بهترین نوع آن کدام است؟

قرنیز چیست؟ و بهترین نوع آن کدام است؟

قرنیز چیست؟ و بهترین نوع آن کدام است؟

قرنیز چیست؟ و بهترین نوع آن کدام است؟

قرنیز همانند پارکت لمینت ها بیشتر در دکوراسیون داخلی انواع ساختمان کارایی دارد. البته به طور کلی استفاده از انواع قرنیز در نمای داخلی ساختمان قدمت زیادی دارد و با توجه به ویژگی ‌های خاص این متریال هنوز هم مورد توجه طراحان داخلی است. در ادامه مطلب در رابطه با این متریال و دیگر موضوعات مرتبط با آن اطلاعات بیشتری ارائه خواهد شد.

قرنیز قرنیزها

قرنیز یک نوع مصالح ساختمانی است که در دکوراسیون داخلی ساختمان ها کاربرد دارد. این دسته از مصالح ساختمانی در جنس های مختلف سنگ، سرامیک، پی وی سی، چوب، ام دی اف انواع پلیمر های فشرده و غیره وجود دارند. در علم معماری واژه قرنیز یک کلمه ایتالیایی بوده و به معنی لبه است. و استفاده از آن در لبه دیوار بسیار رایج می باشد.
دیگر نکته قابل ذکر در رابطه با تعریف قرنیز این است که در اکثر موارد به صورت قالب تزیینی افقی ارائه می شوند و از نظر رنگ و طرح نیز دارای تنوع بسیار بالایی هستند.

قرنیز چه کاربردی دارد؟

در نمای دکوراسیون داخلی ساختمان قرنیز به عنوان یک عامل تزئینی به کار می رود و همانند تاج پادشاهی دور تا دور لبه پایینی دیوار و یا دور تا دور سقف قرار می گیرد. همچنین برای ایجاد جلوه ای متفاوت در دکوراسیون داخلی یک بنا می توان از انواع قرنیز برای تزیین دور در و پنجره استفاده کرد. اما کارشناسان حوزه معماری معتقد هستند که مهم ‌ترین کاربرد و وظیفه قرنیز این است که مانع از نفوذ رطوبت کف به دیوار شود و همچنین از نازک کاری های نمای داخلی ساختمان در مقابل آسیب های ناشی از برخورد اسباب و اثاثیه منزل جلوگیری به عمل آورد.

قرنیز

انواع قرنیز

همانطور که در ابتدای مطلب نیز به این نکته اشاره کردیم قرنیز دارای انواع مختلفی است که انتخاب گزینه بهتر از بین آنها بستگی به بودجه و سلیقه شخصی کارفرما دارد. مهمترین معیار برای دسته بندی این دسته از مصالح ساختمانی جنس است که بر اساس معیار نامبرده انواع قرنیز شامل موارد زیر است.

قرنیز ام دی اف

قرنیزهای ام دی اف با استفاده از تخته های فیبری با چگالی متوسط تولید شده و به صورت شاخه ای روانه بازار می ‌شوند. این نوع قرنیز به دلیل برخورداری از فراورده های چوبی و ترکیب تکه های ریز چوب نرم و چوب سخت، بافت فشرده و مقاومت بسیار بالایی دارد.

قرنیز

قرنیز سنگی

قرنیزهای سنگی قدیمی ترین نوع در این دسته از مصالح ساختمانی به شمار می ‌روند و استفاده از آن ها قدمت بالایی دارد. این موارد در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند. امروزه به دلیل استفاده از دستگاه های لیزری CNC برای تراش آنها، با طرح ها و پترن های بسیار متنوعی در دسترس قرار دارند.

قرنیز پلی استایرن

قرنیز پلی استایرن جزو مصالح ساختمانی جدید به شمار می‌ رود و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. این دسته قرنیزها از نوعی پلیمر مصنوعی یا به عبارت دیگر پلاستیک فشرده تولید می شوند. دیگر ویژگی مهم این محصولات داشتن مقاومت بالا در مقابل انبساط و انقباض است. همچنین ضد آب هستند و از این رو قابلیت شستشو نیز دارند. با توجه به ویژگی ‌های خاصی که دارند از آنها بیشتر در محیط های اداری و بیمارستان ها استفاده می شود.

قرنیز

قرنیز پی وی سی

قرنیز پی وی سی (PVC) یک نوع متریال کم وزن است که میزان سختی و انعطاف آن بستگی به کیفیت موادی دارد که برای تولید آن به کار می رود. در صنعت ساختمان سازی مدرن قرنیزهای پی وی سی کاربرد بسیار گسترده ای دارند.

مزایا و معایب قرنیز پی وی سی

پی وی سی نیز همانند دیگر مصالح ساختمانی دیگر مزایا و معایب خاص خود را دارد. با توجه به نتایج حاصل از استفاده این نوع قرنیز می ‌توان نتیجه گرفت که درصد مزایای آن در مقایسه با معایبش بالا است و همین عامل بسیاری از کارفرماها و طراحان دکوراسیون داخلی را مجاب می ‌کند به سراغ این گزینه بروند. برخی از مهمترین مزایا و معایب پی وی سی شامل موارد زیر است.

قرنیز

مزایا پی وی سی

به راحتی قابل حمل هستند
نگهداری آنها بسیار آسان است
در مقایسه با دیگر انواع قرنیز قیمت اقتصادی تری دارند
وزن سبکی دارند
از مقاومت و دوام بالایی در مقابل رطوبت، ضربه و حرارت بهره مند هستند.
معایب پی وی سی
داشتن حالت شکنندگی به دلیل وجود کربن در ساختار آن
مقاومت پایین در برابر نور خورشید و تغییر رنگ

بهترین نوع قرنیز

با توجه به مطالب ارائه شده می ‌توان نتیجه گرفت که انواع قرنیز ویژگی ‌ها و مشخصات منحصر به فرد خود را دارند. همچنین همه آنها دارای یک سری معایب و یک سری مزایا می باشند. از اینرو انتخاب بهترین گزینه از بین آنها چندان ساده به نظر نمی‌ رسد.

اما برای انتخاب بهترین قرنیز جهت طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان باید معیارهای مختلفی را در نظر گرفت. به عنوان مثال نوع استفاده، نحوه به کارگیری، دیگر المان های به کار رفته در طراحی داخلی ساختمان، میزان بودجه تعیین شده برای خرید، خواسته و سلایق شخصی کارفرما مواردی هستند که باید انتخاب بهترین قرنیز با توجه به آنها صورت بگیرد.

5/5 - (4 امتیاز)

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button