مهمترین بخش هر خانه فضای آشپزخانه است ، بخصوص برای بانوان خانه دار که بیشترین زمان خود را در آن صرف می کنند . امروزه طراحی مناسب،کاربردی و انعطاف پذیر برای آشپزخانه ، بخصوص کابینت آشپزخانه ، بسیار حائز اهمیت می باشد.
یکی از قسمت های مهم آشپزخانه کابینتهای این محیط میباشند چرا که هنگام ورود به آشپزخانه اولین چیزی که جلب توجه می کند کابینت های آن است. کابینت آشپزخانه نه تنها از پرکاربردترین اجزای آشپزخانه به شمار می آید بلکه به زیبایی و یکپارچه سازی آشپزخانه کمک می کند.در گذشته در بسیاری از خانه ها خبری از ساخت کابینت آشپزخانه با طراحی های زیبا و امروزی نبود و اکثر خانه های ایرانی دارای یک چهار پایه چوبی یا فلزی بود که جایگزین مناسبی برای این کار به حساب می آمد. اما امروزه توجه به طراحی دکوراسیون مناسب برای آشپزخانه بسیار مهم است.
استفاده از کابینتها و انواع مختلف آن در گذشته به محفظههای گنجه مانند، که از چوب ساخته میشدند برمیگردد و استفاده رایج از کابینت، به این شکلی که امروزه با آن آشنا هستیم، از دهه بیستم قرن میلادی و در کشورهای اروپایی آغاز شد.
قبل از شروع فرایند طراحی ، مهمترین چیز این است که درک کنید چگونه از آشپزخانه استفاده می شود. این رویکرد اساسی است که هر معمار باید از آن استفاده کند. یک آشپزخانه نمی تواند فقط فضایی باشد که در پایان یک پروژه تعریف شود. طراحان باید درک کنند که یک آشپزخانه دارای جریانهای مختلف و مناطق کاری مختلفی است که باید در کل پروژه یکپارچه شوند.
فراتر از سبک یا طراحی درخواست شده توسط مشتری ، تعیین یک ماژول برای بهینه سازی عملکرد و به حداقل رساندن هزینه های ساخت قطعات مختلف. به این ترتیب ، اندازه گیری کلیه اجزای یک آشپزخانه قبل از مشخص کردن فضایی که در خانه آنها قرار دارد ، تعیین شده است.
انواع کابینت بر اساس اینکه در تولید آن ها از چه موادی استفاده شده است به دو دسته اصلی تقسیم می شوند.
کابینت های چوبی یکی از قدیمیترین و محبوب ترین متریالهای سازنده کابینت های آشپزخانه ایرانی شناخته می شوند که بسیار پر طرفدار هستند و زیبا هستند. این نوع کابنیت با توجه به ترکیبات و نوع ساخت انواع کابینت های MDF، روکش چوبی، تمام چوب، PVC، ممبران و هایگلاس را در خود جای می دهد. چوبهای بکار رفته در ساخت این کابینت های چوبی معمولا از چوب درختان راش، افرا، گردو، بلوط، خرده چوب، چوب مصنوعی، صنوبر، انجیلی و درخت گلابی است.
کابینتهای چوبی با طرح های زیبا و در عین حال بادوام و قیمت مناسب، آن را به انتخاب بیچون و چرایی برای طراحان و کاربران تبدیل کرده است. در این سازه که جنس آن از چوب است دارای قیمت بیشتری نسب به دیگر انواع کابینت مثل کابینتهای فلزی است.
امروزه با توجه به اهمیت دکوراسیونهای داخلی و پر طرفدارتر شدن کابینتهای از جنس چوب استفاده و به کارگیری از کابینتهای فلزی تقریبا از رده توجه حذف شده است. اما به دلیل قیمت ارزانی که دارند بازهم در صورت کمی بودجه در تهیه کابینت های چوبی بسیار مناسب به نظر می رسند و جهت مراقب در استفاده کمتر نیازمند توجه هستند. جنس کابینتهای فلزی معمولا از جنس های فولاد خام، ورق گالوانیزه، استیل میباشد.
اهمیت رنگ در تهیه هر محصول نقش کاملا مهمی را برای زیبا سازی محیط بازی میکند رنگ به طراحی و زیبایی هرچه بیشتر محیط کمک میکند. یکی از پرکاربرد ترین انواع رنگی که برای رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه استفاده میشود رنگ پلی اورتان است که مخصوص رنگ آمیزی کابینتهای چوبی میباشد با این وجود رنگ های دیگری چون سیلر کیلر، پلی استر ایستاده، پلی استرمات و براق، رنگ پوششی نیز در این قمست مورد استفاده قرار میگیرند .
در نتیجه از آنجایی که آشپزخانه مهمترین قسمت های هر خانه است و معمولا خانم های خانه دار بیشترین وقت خود را در طول روز در این قسمت سپری میکنند و همین قضیه باعث اهمیت بیشتر طراحی دکوراسیون آشپزخانه و انتخاب مدل کابینت و رنگ متناسب با فضا در آشپزخانه میشود.
بهترین نوع کابینت برای آشپزخانه را با توجه به نوع جنس مواد سازنده، کیفیت، قیمت و زیبایی آن انتخاب میکنند. با آگاهی از مهمترین انواع ساخته شده از کابینت و شناخت معایب و مزایای آن می توانید خریدی آگاهانه و منصفانه داشته باشید و تا سال های سال از آن استفاده کنید.