کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، یکی از مهمترین عناصر مرتبط با دکوراسیون منزل که بسیار مورد توجه خانمها قرار میگیرد، کابینت آشپزخانه میباشد. کابینتها انواع مختلفی دارند که هر کسی با توجه به شرایط مالی، سلیقه و همچنین متراژ آشپزخانه آن را انتخاب میکند. کابینتهای کلاسیک و نئو کلاسیک دو مدل از پرطرفدارترین انواع کابینتها هستند که در ادامه به شرح دقیقتر ویژگیها و تفاوت میان کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک خواهیم پرداخت.
کابینتهای کلاسیک جز دسته کابینتهای لوکس محسوب میشود. اگر کابینتی را دیدید که بر روی بدنه آن کنده کاری یا طرحهای پر زرق و برق کار شده، بدانید که کابینت کلاسیک است. در واقع میتوان گفت که کابینتهای کلاسیک، برخلاف کابینتهای مدرن، مدلهای ساده ندارند و دارای ظاهری تجملاتی و فاخر میباشند.
(در حاشیه لازم است ذکر کنیم که کابینتهای مدرن، سادهترین نوع کابینت هستند که طرح و نقش و هیچگونه تجملات خاصی در آن به کار گرفته نشده است)
لازم به ذکر است که اگر نام کابینتهایی همچون رومی، ممبران و… را شنیدید، این نامها مربوط به انواع کابینتهای کلاسیک هستند و در نئوکلاسیک کمتر کاربرد دارد. برای مثال طرح ممبران، جز طرحهای تجملاتی و در نتیجه کابینتی کلاسیک است.
عکسی که در بالا مشاهده میکنید، کابینتی کلاسیک است. همانطور که میبینید فضای زیادی را اشغال کرده و حالت اشرافی دارد. فرورفتگیها و برآمدگیهای زیادی را در سطح بدنه این کابینت جهت زیباسازی مشاهده میکنید.
کابینتهای نئوکلاسیک از لحاظ طرح و نقش، به شلوغی کابینتهای کلاسیک نیستند. یعنی طرح سادهتری نسبت به کابینت کلاسیک دارند. در واقع نه به سادگی کابینتهای مدرن هستند و نه به شلوغی کابینتهای کلاسیک. نوعی طرح متوسط و نسبتا معمولی دارند.
تصویر بالا نمونه ای از کابینت نئوکلاسیک را نمایش میدهد. در تصویر مشخص است که طرح ساده و در عین حال زیبایی دارد و مناسب آشپزخانههای نقلی و کوچکتر است.
برای داشتن انتخابی درست لازم است تفاوتهای میان این دو کابینت را بدانید.
با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، اولین تفاوت این دو کابینت، ازدحام و شلوغی و سطح تجملات آن است که کابینت کلاسیک، کابینتی فاخرتر و شلوغ تر میباشد.
یکی دیگر از تفاوتهای کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک، قیمت تمام شده برای خریدار است. بدیهی است که کابینتهای کلاسیک به دلیل طرح و نقوش پیچیده، قیمت بالاتری دارند.
زیرا هم فرایند تولید و هم فرایند نصب در کابینتهای کلاسیک طولانی تر است و همچنین حساسیت بیشتری هم دارد. بنابراین برای انتخاب میان این دو کابینت حتما هزینه نهایی را مد نظر قرار دهید.
همانطور که گفتیم کابینتهای کلاسیک پر زرق و برق تر هستند و کنده کاری و حکاکیهای زیادی روی آن انجام شده. اگر این نوع از کابینت، آسیبی ببیند، امکان ترمیم آن وجود ندارد. در صورتیکه کابینتهای نئوکلاسیک امکان ترمیم در آنها قوی تر است.
کابینتهای کلاسیک به گرما و طوبت حساسیت بیشتری دارند. درصورتیکه طی مدت طولانی در معرض گرما و رطوبت باشند، کارایی خود را از دست میدهند اما کابینتهای نئوکلاسیک حساسیت کمتر و کارایی بیشتری دارند.
همچنین اگر برخوردی از جانب اشیای تیز و برنده با کابینت کلاسیک صورت بگیرد، این کابینتها خراب میشوند اما کابینتهای نئوکلاسیک مقاومت بیشتری دارند.
یکی از مهمترین تفاوتهای این دو نوع کابینت، این است که کابینتهای کلاسیک تنوع رنگ بسیار زیادی دارند. به گونه ای که هر نوع رنگ و طرحی که مد نظر مصرف کننده باشد با سلایق مختلف موجود است. اما کابینتهای نئوکلاسیک تنوع کمتری دارند. معمولا کابینتهای کلاسیک رنگ طوسی و یا سفید دارند که سفید از همه پرطرفدارتر میباشد.
تفاوت مهم دیگری که میان کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک مطرح میشود، اندازه آشپزخانه است. شما باید با توجه به متراژ آشپزخانه نوع مناسبی از کابینت را انتخاب کنید.
اگر متراژ آشپزخانه شما کوچک است، کابینتهای کلاسیک گزینه مناسبی برای شما نیست. زیرا این نوع از کابینت بیشتر برای خانههای تجملاتی و با متراژ بالا استفاده میشود. برای خانههای نقلی که فضای کمتری دارند، کابینتهای نئوکلاسیک توصیه میشود.
اگر سلیقه شما به گونه ای است که به جزیره و درب شیشه ای جهت تزئین علاقمند هستید، بهتر است کابینت نئوکلاسیک را انتخاب کنید. زیرا جزیره و درب شیشه ای برای کابینتهای کلاسیک مورد استفاده قرار نمیگیرد. اما اگر مدل رومی و ممبران را میپسندید، کابینتهای کلاسیک را انتخاب کنید.
هفتمین تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک: پروسه یا فرایند نصب کابینتهای کلاسیک بیشتر از کابینتهای نئوکلاسیک طول میکشد.
هر یک از کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک مزایا و معایب خود را دارند. اما نکته مورد توجه این است که انتخاب شما چه کابینت کلاسیک باشد و چه نئوکلاسیک، حتما باید به جنس متریال بکار رفته در آن حساسیت به خرج دهید. زیرا مواد مرغوب تر باعث میشود کارایی، دوام و طول عمر کابینت بیشتر باشد؛ چه انتخابتان کلاسیک باشد و چه نئوکلاسیک.